Cilj početak proizvodnje

Bez autora
Feb 03 2011

Vlada je usvojila informaciju o stanju u plužinskoj Fabrici elektroda Piva, čime se obezbjeđuje početak procesa proizvodnje u tom preduzeću. Vlada se, na sjednici, informisala i upoznala sa situacijom u FEP-u, a najvažniji je zaključak da proces proizvodnje u FEP-u krene na pravi način. Državni Investiciono-razvojni fond (IRF) kupio je u srijedu na Montenegroberzi 34,65 odsto akcija FEP-a, čime je postao najveći pojedinačni vlasnik te fabrike. Te akcije prethodni većinski vlasnik, Atlas mont fond prodao je krajem januara stranom kupcu, što je izazvalo negodovanje premijera Igora Lukšića. Lukšić je ranije saopštio da je Vlada spremna da kupi 34,65 odsto akcija te kompanije i poručio da uz odgovarajuću reorganizaciju i restrukturiranje, FEP prepoznaje kao šansu, a ne kao problem...

Cilj početak proizvodnjeVlada je usvojila informaciju o stanju u plužinskoj Fabrici elektroda Piva, čime se obezbjeđuje početak procesa proizvodnje u tom preduzeću.

Generalni sekretar Vlade Žarko Šturanović kazao je da se Vlada, na sjednici, informisala i upoznala sa situacijom u FEP-u i da je najvažniji zaključak da proces proizvodnje u FEP-u krene na pravi način, prenijela je Mina business.

Državni Investiciono-razvojni fond (IRF) kupio je u srijedu na Montenegroberzi 34,65 odsto akcija FEP-a, čime je postao najveći pojedinačni vlasnik te fabrike. Te akcije prethodni većinski vlasnik, Atlas mont fond prodao je krajem januara stranom kupcu, što je izazvalo negodovanje premijera Igora Lukšića.

Lukšić je ranije saopštio da je Vlada spremna da kupi 34,65 odsto akcija te kompanije i poručio da uz odgovarajuću reorganizaciju i restrukturiranje, FEP prepoznaje kao šansu, a ne kao problem.

Šturanović je kazao da Vlada danas nije razmatrala zahtjev pekara da se smanji stopa poreza na dodatu vrijednost (PDV) na hljeb sa sedam na nula odsto.

»Shodno zaključku Komisija za ekonomsku politiku i finansijski sistem zadužena su nadležna ministarstva preduzmu sve što je u nadležnosti njihovih resora i da na narednoj sjednici Vladu informišu sa predlogom tih mjera«, rekao je Šturanović.

Pekari su Vladi ranije predložili i drugu opciju, odnosno da usvoji privremenu uredbu kojom bi se ograničila marža, rabat i rokovi plaćanja hljeba na relaciji pekari-trgovci.

Pekari su najavili poskupljenje hljeba, navodeći da su na granici rentabilnosti zbog konstantnog povećanja cijena inputa u proizvodnji brašna i energenata u posljednjih pola godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik